Onze specialisatie in een uitgebreid en divers assortiment van boterproducten, garandeert de klant een waaier aan toepassingsmogelijkheden. Onderstaand vindt U een beperkte opsomming van onze belangrijkste merken.

Boterweetjes.
De ene roomboter is de andere niet; dat weet iedereen.
Maar wat is nu precies het verschil tussen verse roomboter, hooiboter, grasboter, zomer- en winterboter ? En hoe verschillen ze in kwaliteit, smaak of samenstelling ?
Een likkebaardend lesje in de boterkunde !
Roomboter bevat minimaal 82% melkvet, en heeft maximaal 16% vocht. Onderscheid maakt men tussen zomerboter en winterboter, alnaargelang de standplaats van de koeien (weide of stalling). Zomerboter of grasboter wordt geproduceerd in de periode vanaf half mei tot en met oktober. De belangrijkste kenmerken zijn de gele kleur, de aromatische geur, een goede smeerbaarheid en een fijne smaak. Hiernaast kennen we ook de hooiboter of winterboter. De productietijd van deze boter valt in de periode december tot en met april. Hooiboter is stevig en stug, vaak plastisch, is witter van kleur en heeft iets minder smaak. Voor zijn kwaliteiten wordt hooiboter vaak gebruikt voor industriŽle verwerking.


Onze kwaliteiten
Ierse boter heeft een heerlijke geur, een droge samenstelling, en een onovertroffen smaak. De koeien genieten het ganse jaar door van het groene Ierse grasland, mogelijk gemaakt door de invloed van de warme golfstroom. Ze krijgen geen krachtvoer en worden niet gestald. De samenstelling van deze boter blijft dezelfde gedurende het ganse jaar. Bulkverpakking 25Kg onder de benaming Irish Lactic Butter en 5Kg verpakking onder het klassieke Kerrygold merk worden vooral voor de smaakvolle en stevige droge samenstelling gewaardeed door de betere banketbakker.
Bakkersboter is een roomboterproduct dat aan een verlaagde prijs gecommercialiseerd wordt. Bakkersboter wordt geproduceerd en verkocht onder de voorwaarden van Eg-verordening 1898/2005. Om het product te onderscheiden van gewone roomboter wordt een vanillesmaak, of een caroteenkleur toegevoegd. Bakkersboter mag enkel voor de vervaardiging van banketproducten aangewend worden. Voor de koude menging van bakkersboter wordt het ganse jaar door dezelfde roomboter gebruikt, zodat de samenstelling ook het ganse jaar door dezelfde blijft. De prijsgunstige Bakkersboter bestaat in 10Kg bulkverpakking, in 10x1Kg blokverpakking en in 10x1Kg platenverpakking.
Beurre Brillant boterconcentraat wordt eveneens verkocht onder de voorwaarden van Eg-verordening 1898/2005. Boterconcentraat wordt vervaardigd uit room of gesmolten boter en bestaat uit 99.8% puur botervet. Beurre Brillant komt in 4 variŽteiten met elk een verschillend smetpunt : vanille, caroteen, croissant en millefeuille. Verpakking in bulk 10Kg of platen van 10x1Kg. Voor ijsbereiding beleveren wij eveneens boterconcentraat formule B. Dit boterproduct mag enkel bij ijsbereiding gebruikt worden. Varianten zijn formule B vanille en formule B wit neutraal - dubbele raffinering. Beide producten zijn verpakt in 25Kg bulk.
Beurre Rose van de Luxemburgse melkerij Luxlait. Een smaakvolle boter, waarvoor enkel melk van Luxemburgse origine wordt aangewend. Marque Rose is verkrijgbaar in 25Kg bulkverpakking, in 2x5Kg blokverpakking, in aluminium 500gr en 250gr verpakking en in aluminium micro-verpakking 15gr en 10gr.
Ons assortiment omvat ook tal van andere boterproducten die in deze beperkte opsomming geen plaats vonden.
Indien U vragen heeft van technische aard ("Welke boter gebruik ik best voor dit product?") of van commerciŽle aard ("Wat kost me dat?"), aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan U graag met raad en daad bij om deze overheerlijke basisgrondstof optimaal tot zijn recht te laten komen in uw smaakvolle creaties.

[info-formulier][bedrijfsinfo][contacteer ons]



Opmerkingen over deze site ? Stuur een e-mail naar info @ dhaeze.com
Aan deze site kunnen geen rechten ontleend worden.